سنگ معدنی گرانولار
بی شک بارها نام سنگ های معدنی را به علت خواص بی شماری که دارند شنیده اید. سنگ معدنی گرانولار از جمله این سنگ هاست که در دل زمین تشکیل شده است و به دلیل عناصر معدنی که دارد در گروه سنگ های معدنی قرار گرفته است. گرانولار نوعی سنگ معدنی است که در بیشتر مناطق ایران استخراج می شود. در ادامه با سنگ معدنی گرانولار شما را بیشتر آشنا خواهیم کرد.
فهرست محتوا
گرانولار چیست
گرانولار چیست؟ این مقاله برای پاسخ به این سوال اختصاص داده شده است و می توان گفت گرانولار نوعی سنگ معدنی است که بافتی دانه ای دارد. گرانولار ساختاری شکر مانند دارد و این سنگ از نظر تجاری بسیار مورد توجه است. سنگ گرانولار بیشتر به رنگ زرد نخودی دیده می شود اما مشاهدات به عمل آمده حاکی از آن است که این سنگ را با رنگ های خاکستری، قهوه ای و مشکی نیز می توان یافت. طبق تحقیقات به عمل آمده توسط کانی شناسان ،پژوهشگران این امر به این نتیجه رسیده اند که ساختار سلولی سنگ معدنی گرانولار قابل تغییر است به این معنی که دانه های ریز درون این سنگ در حال انبساط و انقباض هستند.
تاریخچه گرانولار
سنگ معدنی گرانولار از انواع سنگ پرلیت است. پرلیت که واژه ای به معنای مروارید است نیز ساختاری شیشه ای دارد و می توان گفت از تنوع بسیاری برخوردار است از جمله سنگ هایی که در زیر مجموعه پرلیت هستند می توان به پرلیت کلاسیکی، پرلیت پامیسی، پرلیت گرانولار و پرلیت تجاری اشاره کرد. کشور ما از جمله کشور هایی است که دارای معادن سنگ غنی شده بسیاری هستند از این رو هر ساله هزاران تن سنگ معدنی از معادن سنگ ایران استخراج شده و به کشور های دیگر صادر می گردد که از جمله این سنگ های معدنی، سنگ گرانولار است.
خصوصیات گرانولار
گرانولار یک نوع سنگ معدنی است از همین جهت می توان گفت که مانند دیگر سنگ های معدنی دارای خصوصیات منحصر بفردی است از جمله این خصوصیات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سنگ گرانولار قابلیت شکست و تبدیل به قطعات کوچک را داراست.
- این سنگ دارای مقاومت بالا و وزنی کم است.
- غیر قابل فاسد شدن
- عایق در برابر سرما و گرما
- و ضد حریق و سوخته شدن است.
مشخصات سنگ معدنی گرانولار
برای تشخیص و شناسایی سنگ گرانولار لازم است ابتدا با مشخصات آن آشنا شوید . همانطور که در بالا نیز گفته شد از شایان ترین مشخصات گرانولار می توان به ترکیب رنگ آن اشاره کرد این سنگ دارای رنگ های زرد نخودی، خاکستری، قهوه ای و مشکی است این سنگ همانند مروارید بوده و با بافتی شکر مانند و ساختاری شیشه ای دیده می شود.
کاربرد گرانولار
طبق خصوصیات و ویژگی هایی که گفته شد می توان گفت که یکی از پرکاربردترین سنگ های معدنی، سنگ گرانولار است که در ادامه مهمترین کاربرد سنگ معدنی گرانولار را برای شما بازگو می کنیم:
- از کاربرد های گرانولار می توان به کاربرد آن در ساختمان سازی اشاره کرد. نحوه بکار گیری گرانولار در ساختمان سازی بدین شکل است گرانولار را با سیمان و آب مخلوط خواهند کرد که این کار سبب مقاوم شدن و ضد ترک خوردگی سیمان خواهد شد.
- برای تشکیل سرامیک از چند عنصر اصلی آلمینیوم، آلکانی و سیلیس بکار گرفته می شود که همچنین می توان این عناصر را در ساختار سنگ گرانولار مشاهده کرد از این رو از گرانولار جهت ساخت سرامیک و همچنین لعاب رنگی استفاده خواهد شد .
- برای جدا کردن باکتری درون آب، ساخت شکر و پالایش آبمیوه و .. از گرانولار استفاده می شود چرا که از گرانولار منبسط در کارخانه ها و کارگاه ها به عنوان صافی استفاده می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.