تفاوت های پوکه و ورمیکولیت
در بحث امروز به تفاوت های پوکه و ورمیکولیت خواهیم پرداخت. به همین منظور ابتدا به تعریف پوکه و ورمیکولیت و ویژگی های آن ها می پردازیم.
فهرست محتوا
ورمیکولیت چیست
ورمیکولیت که شبیه میکا نیز هست نام یک گروه از کانی های هیدراته یعنی منیزیم، آهن و سیلیکات های آلومینیم می باشد. در کشور های مختلف دنیا از جمله آمریکا و آفریقای جنوبی این ماده معدنی استخراج می شود. رنگ آن از قهوه ای شنی تا خاکستری تیره متغیر بوده و به صورت تکه های براق می باشد. این ماده معدنی استریل، غیر سمی و سبک بوده و با گذشت زمان خراب نمی شود.
مکان هایی که معدنچیان برای جدا کردن سنگ ورمیکولیت و سایر مواد معدنی کار می کنند، دهانه های غولپیکر در زمین هستند که همان معادن باز ریخته گری می باشند. پس از جدا کردن بر اساس اندازه دسته بندی می شوند. پس از استخراج ورمیکولیت از معادن، تحت فرایند لایه برداری قرار می گیرد و یا به عبارت دیگر در کوره های صنعتی گرم شده و ساختار آن تغییر می کند سپس به رشته های کوچک کرم مانندی تبدیل می شود.
کاربردهای ورمیکولیت و ویژگی های آن
ورمیکولیت جاذب، بدون جریان، استریل و نرم می باشد و به خوبی به عنوان یک حامل و پشتیبان برای انواع خاصی از مواد خوراکی از جمله آماده سازی ملاس، غلظت چربی و ویتامین عمل می کند در نتیجه در تولید خوراک دام بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده علاوه بر اینکه برای حیوانات بی خطر است، مقدار زیادی مایع را هم در خود نگهداری می کند.
معمولا در فرمولاسیون های زغال سنگ نارس با کمپوست از ورمیکولیت استفاده می شود که شرایط ایده آلی را برای رشد گیاه فراهم می کند. علاوه بر آن سبب حفظ رطوبت خاک، بهبود هوادهی خاک، آزاد شدن کود های اضافه شده به خاک همچنین سبب اضافه شدن پتاسیم و منیزیم به خاک می گردد.
این ماده به دلیل مقاومت حرارتی، ویژگی های سطح، جذب صوتی و اینکه به راحتی با دیگر مواد ترکیب می شود به صورت گسترده در صنعت خودرو سازی استفاده می شود. در این صنعت و در گذشته از ماده آزبست برای پوشش های اصکاکی مانند ماده موجود در ترمز ها استفاده می کردند اما حالا از ورمیکولیت که ایمن تر هم می باشد استفاده می کنند همچنین در مواردی مانند مهر و موم لاستیکی، واشر، لنت های ترمز و کلاج استفاده می شود. اگر آسیاب شود در لاک ها و رنگ های خوردرو نیز می توان از آن استفاده کرد.
در صنعت ساختمان از ورمیکولیت برای ساخت گچ، تخته های ساختمانی، عایق های بتنی و … استفاده می شود. این ماده غیرقابل اشتعال، غیر قابل احتراق و بی بو می باشد.
تعریف پوکه
پوکه ها به دو بخش صنعتی و معدنی تقسیم می شوند. پوکه معدنی از آن دسته ماگما هایی می باشد که بر اثر آتشفشان به بیرون پرتاب شده و زمانی که در مجاورت هوای سرد قرار می گیرد حالت جامد به خود گرفته و در اثر خروج گاز های داخل این سنگ، بر روی آن حفره ایجاد می گردد. پوکه صنعتی بر اثر فراوری خاک رس در صنعت به دست می آید که به نام لیکا هم معروف است.
کاربرد های پوکه و ویژگی های آن
به دلیل خاصیت چسبندگی و سبک بودن می توان از پوکه در تولید بتن و سیمان استفاده کرد. از ویژگی های مهم پوکه معدنی و صنعتی می توان به با دوام بودن، ضد باکتری و ضد حشرات بودن و قیمت مناسب آن اشاره کرد. با توجه به این ویژگی ها می توان از آن به عنوان عایق حرارتی و صوتی در صنعت ساختمان سازی و همچنین به عنوان جایگزین مناسب برای کودهای شیمیایی در زمین های کشاورزی نیز استفاده کرد.
تفاوت پوکه و ورمیکولیت
پوکه شامل آلومینات و سیلیکات بود از طرفی ورمیکولیت با مواد مغذی مفید مانند منیزیم، آمونیم، کلسیم و پتاسیم کمک می کند. این مواد مغذی پر قدرت بوده که باعث رشد سریع گیاهان می گردد.
همچنین ورمیکولیت در تازه نگه داشتن گلها و چیدمان آن ها در تمام روز مفید است. تمام کاری که نیاز است انجام دهید این است که مقداری آب در ظرف پر از ورمیکولیت بریزید ، آب اضافی آن را خالی کرده و گل ها را بچینید. این کار سبب تازه ماندن شکوفه ها شده و نشتی را از بین می برد. برای چنین هدفی نمی توان از پوکه استفاده کرد.
از آنجایی که پوکه ظرفیت نگهداری آب را افزایش می دهد برای خاک های شنی مناسب می باشد. ذرات آن بزرگ بوده و باد نمی تواند آن را از بین ببرد. زمانی که نوبت به پردازش ورمیکولیت و پوکه می رسد، ورمیکولیت باید قبل از استفاده تحت گرمای بسیار زیاد قرار گیرد. اما پوکه پردازش نشده و فقط براساس اندازه مرتب می گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.