نحوه کف سازی با پوکه معدنی
کف سازی با پوکه معدنی چگونه انجام می گیرد؟ پوکه معدنی نوعی سنگ معدنی است سرشار از عناصر معدنی که کاربردهای زیادی از جمله در صنعت ساختمان سازی دارد. می توان گفت در هر ساخت و سازی نیاز است فضای خالی کف ساختمان را با بتن فوم و یا پوکه ریزی پر نمود. در این مقاله ما قصد داریم نحوه کف سازی با پوکه معدنی را برای شما عزیزان شرح دهیم.
فهرست محتوا
کف سازی با پوکه معدنی
برای اینکه با نحوه کف سازی با پوکه معدنی آشنا شوید ابتدا بهتر است به طور مختصر شما را با پوکه معدنی آشنا سازیم. پوکه معدنی نوعی سنگ معدنی است که از ذرات آتشفشان، پس از فوران و چندی صبر برای سرد شدن آن تشکیل شده است این گدازه ها پس از سرد شدن به شکل سنگ های با اندازه های گوناگون و سبک و همچنین با تخلخل بالا در می آیند. پوکه های معدنی به علت مقاومت بالا و سبک بودن کاربرد های زیادی دارند که از جمله این کابردها ، کاربرد پوکه معدنی در ساختمان است. و همین طور که می بینید مقاله امروز ما در ارتباط با نحوه کف سازی با پوکه معدنی است که خود بخشی از ساختمان سازیست گرد آوری شده است.
نحوه کف سازی با پوکه معدنی
کف سازی ساختمان ها را می توان با فوم بتن و همچنین پوکه معدنی انجام داد که در اینجا نحوه کف سازی با استفاده از پوکه معدنی را به طور کامل شرح می دهیم. حال بهتر است بگوییم پوکه های معدنی به دو روش در کف سازی استفاده می شوند :
1. روش اول کف سازی با پوکه معدنی: ابتدا لازم است کف ساختمان را شیب بندی و کروم بندی نمایید و سپس پوکه را در تمام سطوح پخش نمایید حال برای متراکم سازی دانه های پوکه بهتر است آن را بکوبید و در نهایت با استفاده از ملات سیمان و ماسه روی آن را کاملا بپوشانید تا سطحی صاف و هموار بدست آید.
2. روش دوم کف سازی با پوکه معدنی: در روش دوم می توانید دانه های ریز و درشت پوکه های معدنی را با هم ترکیب کرده سپس آنها را با سیمان و آب مخلوط می نماییم تا ملات سبک بدست آید در نهایت ملات بدست آمده را در مناطق از پیش کروم بندی شده می ریزیم تا در آخر سطح هموار و صاف بدست آید. به همین سادگی کف سازی با پوکه معدنی انجام شد.
نکاتی که باید در حین کف سازی با پوکه معدنی به آن توجه کرد
1. از مهم ترین نکاتی که باید در حین استفاده از پوکه معدنی به آن توجه نمود ترکیب کردن اندازه مختلف پوکه ها با هم است زیرا با این کار پوکه های ریز و درشت در کنار هم قرار می گیرند و فضا های خالی را پر کرده که همین باعث جلوگیری از نشست ساختمان می شود.
2. در هنگام کف سازی اگر مصاح ساختمانی به درجه کیفیت دلخواه نرسیده باشند باعث نشست ساختمان بلافاصله بعد از کف سازی و یا ترک خوردگی ملات روی کف و در نتیجه باعث بروز آسیب به کف می شود.
3. از مهمترین مراحل کف سازی با پوکه معدنی نحوه شیب بندی ساختمان کروم بندی آن است که قبل از کشیدن ملات روی پوکه انجام می شود و از اهمیت بسزایی برخوردار است. زیرا کروم بندی و شیب بندی تعیین کننده ضخامت و نازکی کف سازی می شود.
مقایسه کف سازی با فوم بتن و پوکه معدنی
در این بخش ما قصد داریم نقاط ضعف و نقاط قوت فوم بتن و پوکه معدنی را یک به یک مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم مقایسه ای عادلانه داشته باشیم.
1. از اصلی ترین نقاط قوت فوم بتن صرفه جویی در زمان است زیرا در ساختمان سازی زمان اجرا حرف اول را می زند از همین رو می توان گفت اگر در کف سازی از پوکه معدنی استفاده کنید بی شک باید دو برابر زمان مصرفی فوم بتن را صرف تولید و پخش مواد بگذارید.
2. از دیگر مزایای فوم بتن می توان به حمل و نقل آسان آن اشاره کرد که توسط پمپاژ و شلنگ صورت می گیرد که نسبت به پوکه معدنی از هزینه و زمان کمتری برخوردار است.
3. زمانی که در کف سازی از پوکه معدنی استفاده می شود باید فضایی را جهت دپوی مصالح در نظر بگیرید در حالی که زمان استفاده از فوم بتن تنها کافیست مقدار کمی فضا جهت استقرار دستگاه و دپوی سیمان بکار گیریم.
4. مقاومت فشاری کف سازی بوسیله پوکه معدنی به مراتب بیشتر از مقاومت فشاری کف سازی به وسیله فوم بتن است.
5. در کف سازی بوسیله فوم بتن باید از حجم آب بسیار بالایی بهره برد اما در کف سازی بوسیله پوکه معدنی چندان نیازی به حجم بالای آب نیست.
6. اگر در سقفی که که همواره روی آن بتن فوم برای کف سازی استفاده می شود سوراخ وجود داشته باشد احتمال بروز آب به طبقات پایین تر وجود دارد
7. اگر زمان استفاده از فوم بتن دقت کافی را نداشته باشید و کف سازی را با کیفیت بالا انجام ندهید ممکن است فوم بتنی پفکی شود . اگر این مشکل به وجود آید باید کف سازی را برداشت و دوباره آن را انجام داد.
در صورت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ” مقایسه پوکه معدنی با فوم بتن ” را مطالعه نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.