استخراج و تولید پوکه معدنی
نحوه استخراج و تولید پوکه معدنی چگونه است؟
فهرست محتوا
استخراج و تولید پوکه معدنی
مراحل مختلف معدن کاری وتولید پوکه معدنی
معادن پوکه قروه به روش معادن روباز بهره برداری می شوند،
اگر چه در گذشته مقادیر کمی نیز به کمک روش های زیرزمینی برداشت می شد. استخراج و تولید پوکه معدنی هنگام برداشتن باطله بخش بالای آن باوسایل خاکبرداری و برای جلوگیری از مخلوط شدن با پوکه معدنی و آلودگی آن باید بیشترین دقت اعمال گردد. بطور معمول چون پوکهای قروه بسیار متراکم نیستند آتشباری به ندرت لازم است.
ماشین آلات سنگین بهره برداری معدن پوکه.
بولدوزر، صفحه تراش سنگ، حفار کابل دار، بیل های قوی، به راحتی می توانند روی آن کار و آن ها را با وسایل بارگیری حمل کنند.
روش تولید پوکه معدنی
کارگاه عمل آوردن پوکه معدنی بطور معمول ترکیبی از
سرندها، غلتک ها و آسیاب های چکشی، خشک کننده های گردان، صفحه های متمرکز کردن هوا به هنگام لزوم، سیستم های طبقه بندی دانه ها بر حسب اندازه با استفاده از غربال و سیستم های مخلوط کردن دانه هاست .
سرندها برای از میان بردن ناخالصی های گوناگون مانند خاک پوکه و اجزاء سنگی درشت تر از حد مورد نیاز، به کار برده می شود.
مواد درشت تر از حدمورد نیاز را با غلتک ها و آسیاب های چکشی بیشتر خرد می کنند.
اگرپوکه استخراج شده از معدن اندکی نمناک باشد ،این ماده را پیش یا پس از خرد کردن، در دستگاه های خشک کننده گردان، خشک می کنند، برای دسترسی به ماده ای که برای کاربرد نهایی مناسب باشد، روش های گوناگون از سرند کردن و مخلوط کردن بکار برده می شود. نمونه وار، پوکه قروه بکار رفته در ساینده ها، پس از سرند کردن بطور مستقیم به دستگاه های تفکیک هوا برده می شود. طبقه بندی دانه ها برحسب اندازه، همچنین ممکن است به وسیله دستگاههای الک کننده انجام گیرد، آن چنان که ذرات ریزتر بر ایر تکان و لرزش دستگاه از میان یک پارچه ابریشمی مخصوص عبور کنند. فرآورده های دانه بندی شده بطور معمول برای حمل به اتنبار داخل شهر قروه حمل میگردد.
اکتشاف پوکه معدنی
به طور كلي مراحل پيشرفت در اكتشافات عبارتند از :
1) نواحي مطلوب تعيين شده به روش پيجويي از طريق تكنيك هاي اكتشافي به طور كامل مشخص مي شوند .
2) نمونه برداري هم به صورت بخشي و هم در كل منطقه ي مشخص شده در مرحله ي قبل و به بياني كانسار كاني صورت مي پذيرد و نمونه ها تجزيه مي شود .
3) اطلاعات حاصل از نمونه ها جهت انجام براورد تناژ و عيار به كار گرفته مي شوند و با استفاده از تناژ و عيار براورد شده مي توان درآمد حاصل را محاسبه كرد و مقدمات لازم براي انجام مطالعات امكان سنجي معدنكاري را فراهم نمود
طبق ماده 3 قانون، معادن مواد معدنى به شرح زیر طبقه بندى میشوند:
الف – مواد معدنى دسته یک عبارت هستند از :
پوکه معدنی. سنگ آهک، سنگ گچ، شن و ماسه معمولی، خاک رس معمولی، استخراج و تولید پوکه معدنی صدف دریایی، ، نمک آبى و سنگی، مارن، سنگ لاشه ساختمانى و نظایر آنها.
– مواد معدنى دسته دو عبارت هستند از :
1) آهن، طلا، کرم، قلع، جیوه، سرب، روی، مس، تیتان، آنتیموان، مولیبدان، کبالت، تنگستن، کادمیوم و سایر فلزات.
2) نیتراتها، فسفاتها، براتها، نمکهاى قلیایی، سولفاتها، کربناتها، کلرورها (به استثناى مواد یاد شده در طبقه یک) و نظایر آنها.
3) میکا، گرافیت، تالک، کائولن، نسوزها، فلدسپات، سنگ و ماسه سیلیسی، پرلیت، دیاتومیت، زئولیت،استخراج و تولید پوکه معدنی بوکسیت، خاک سرخ، خاک زرد، خاکهاى صنعتى و نظایر آنها . استخراج و تولید پوکه معدنی
4) سنگهاى قیمتى و نیمه قیمتى مانند استخراج و تولید پوکه معدنی الماس، زمرد، یاقوت، یشم، فیروزه، انواع عقیق و امثال آنها.
5) انواع سنگهاى تزئینى و نما.
6)انواع زغال سنگها و شیلهاى غیرنفتی . استخراج و تولید پوکه معدنی
7) مواد معدنى قابل استحصال از آبها و نیز گازهاى معدنى به استثناى گازهاى هیدروکربورن
روش استخراج پوکه معدنی
جهت استخراج پوکه معدنی ابتدا توسط بلدوزر عملیات باطله برداری، تسطیح و آماده سازی انجام شده و در صورت امکان عملیات پله بندی نیز صورت می گیرد مشخصات پله ها با ارتفاع متوسط 6 متری و متناسب با ضخامت پوکه معدنی، با عرض پله مناسب با محل مانور و رفت و آمد وسایل نقلیه و تجهیزات معدنی معمولاً 15 الی 25 متر و طول سینه کار برابر طول جبهه کار و در حدود 40 الی 60 متر انتخاب می گردد.
برداشت پوکه معدنی با استفاده از بلدوزر و لودر صورت می گیرد و پوکه معدنی به داخل کامیون بارگیری می شود.
در برخی موارد به دلیل سستی واریزه معدنی عملیت استخراج و تولید پوکه معدنی و بارگیری با روش گودالی یا شیاری صورت می گیرد. بدین صورت که پوکه معدنی از ابتدای سینه کار توسط لودر برداشت شده و به داخل کارخانه حمل می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.